Safe to visit

Covid-19

Information om Covid-19
Uppdaterad 2020-06-07

Vi på Mötesplats Borstahusen strävar efter att skapa en minnesvärd och härlig semester för våra gäster. Det vill vi fortsätta göra även i det rådande läget i samhället, vi tar därför situationen med Coronaviruset på största allvar. Vi vill att ni som gäster ska känna er trygga och säkra under er vistelse hos oss, därför har vi infört flera nya rutiner för att göra er tid hos oss till den bästa möjliga även i det rådande läget.

På denna sida kommer vi löpande att informera er som har bokat din resa hos oss eller som planerar att besöka oss. Vi följer rekommendationer från svenska myndigheter och experter.

Att bo hos oss:

 • Du som besöker oss med din husbil eller husvagn kan kontrollera din miljö själv och kan därför känna dig lika trygg som du gör hemma. Våra stora platser skapar avstånd mellan vagnar och bilar så att det är enkelt för er att hålla det rekommenderade avståndet.
 • Du som hyr en av våra stugor kan känna dig trygg med att ni har eget boende med gott om avstånd till grannarna. Alla våra stugor städas noga efter avresa.
 • Under stora ankomstdagar erbjuder vi och rekommenderar incheckning utomhus för alla gäster vars bokningar är förbetalda. Detta innebär att vi undviker stora köbildningar inomhus och ni kan tryggt sitta kvar i bilen medan vår personal ger er all information ni behöver. Är ni oroliga så kan ni alltid ringa i förväg så löser vi incheckningen på ett sätt som känns tryggt för er.

Gemensamma byggnader och reception:

 • För våra gästers trygghet har vi infört extra städrutiner på hela anläggningen, detta innebär att servicehus och allmänna utrymmen städas och desinficeras regelbundet.
 • Fördelen med våra servicehus är att alla duschar och toaletter är helkaklade badrum där alla utrymme är skilda från varandra, inga bås där smittspridning kan ske. Majoriteten av toaletterna har dessutom ingång direkt utifrån. Detta gör att köbildning inomhus är lätt att undvika.
 • Vi uppmanar alla som vistas på anläggningen, både gäster och personal, att vara noga med att tvätta och sprita händerna ofta. Hålla avstånd och undvika trängsel.
 • Vi uppmanar våra gäster till att köa utomhus i den mån det är möjligt och vi har tydligt markerade område i butik och reception för att underlätta att hålla avstånd vid eventuella köer.

Aktiviteter:

Hos oss i Borstahusen finns det alla möjligheter för en händelserik och oförglömlig semester trots det rådande läget. Vår närhet till naturen är ett guldläge för semesterfirare.

Vi rekommenderar:

 • Vandra på Sydkustleden som går förbi utan för campingen.
 • Upptäck naturreservatet och den fantastiska utsikten vid Glumslövs backar.
 • Hven med dess vackra natur passar perfekt att upptäcka via cykel.

 

Våra restauranger

Våra restauranger har ordnat flera Coronavänliga event och verkligen ställt om och anpassat sina verksamheter under våren och kommer att fortsätta med detta under sommaren, följ dem på facebook ”Kvarteret Erikstorp” för att se vad de har på gång under er vistelse här. De har även det trevliga konceptet Helgkassen där ni hämtar helgens meny med råvaror och recept, för att sedan avnjuta en fantastisk middag i stuga eller på er tomt.

Både våra restauranger och vårt gatukök har utvecklat appar där ni kan beställa och betala er mat direkt i appen för att sedan bara kunna hämta upp en mat när den är färdig. Ni hittar dessa där appar finns under namnet Erikstorp och Bengt-Hugos.

Vad du kan göra för att minska riskerna för dig själv och andra:

 • Tvätta händerna noggrant och regelbundet.
 • Hosta/nys i armvecket
 • Håll rekommenderade avstånd till andra gäster
 • Hjälp oss att begränsa antalet besökare på trånga ytor, allmänna utrymmen, i butik och reception.
 • Rengör utrustning och torka av ytor efter att du använt dem, tillexempel i det gemensamma köket. 

Vad gäller för avbokningar?

Tills vidare gäller ordinarie avbokningsregler. Skulle det komma nya rekommendationer från svenska myndigheter som påverkar inbokade resor kommer vi att informera om detta.

Vad gäller om Sverige stänger gränsen?

Vi följer Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap MSB: rekommendationer och följer utvecklingen löpande.